
Brændnælder bliver let to meter høje, men brug kun skud der er ca. 10 cm høje, for de smager bedst. Jeg tager altid en saks og et par handsker med, når jeg er på nældejagt, men man kan efter sigende plukke nælderne nedefra med lidt forsigtighed og derved undgå myresyren i brændhårene på oversiden af bladene. Når du har høstet nok, så klip resten af nælderne ned til jorden - så har du friske skud et par uger senere.
Brændnælderne kan steges med lidt løg og olie og bruges som tilbehør til kødretter. Man kan også lave nældesuppe ved at svitse et hakket løg, tilsætte 1l kogende vand og eventuelt lidt bouillon og/eller skovsyre. Tilsidst lægges 200g hakkede brændenælder i og retten koges ca. 15 minutter. Smages til med salt og peber. Brændnælder kan også bruges istedet for grønkål i grønlangkål - mon det så hedder grønlangnælder?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar